Simklubben S02

Bamseskuttet 9/5 2004

Bamseskuttet simmades i Uddevalla den 9 maj och S02 var representerade av några knattar från teknikskolan. Det var riktigt roligt att följa dessa kämpar under tävlingen. Det fanns flera debutanter i truppen samt några som debuterade i fjol vid just denna tävling. Det är helt underbart att se alla dessa härliga ungdomar med glimten i ögat och leendet på läpparna förvandlas till "riktiga tävlingssimmare under den tid dom är i bassängen.

Hur det gick? Självklart gick det bra vi var ju där och deltog och hade mycket skoj. Det blev många High Five när dom trötta kämparna kom upp till tränarna och sina stolta föräldrar. Det skall faktiskt ges beröm till de medföljande föräldrarna också- ett mycket allert gäng.

Vi startade med 2 lag över 4x25 medley med så härliga kämpainsatser och där alla tyckte -Oj vad skoj med att simma lag. Fjärilsimmarna i båda lagen debuterade att simma fjäril på tävling. Tilde och Adam båda två 9 år gjorde detta med bravur.

I truppen fanns mycket sim-gener eller vad sägs om Rickard Wallin snart 8 år brons på Bamseskuttet och med en trefaldig OS simmare som pappa (Christer). Jens Jakobsson född 97 med sim mamma med sim och konstsims bakgrund från Linköping(LASS). Jens pinnade iväg 25m frisim under 30 sek!!! Tove Widén med en mamma som simmat i Norrköping på hög nivå men som nu enbart stöttar och fotograferar. Kanske det kommer bilder till webmastern från Bamsskuttet.

Tänk er att få uppleva skillnaden på Klara Johansson, Beatrice Jarfelt och Lina Berg under teknikskoletimmarna och nu på tävlingsarenan. Ni var helt underbara, ni gick inte att känna igen. På träning tar ni det lugnt och är supernoga med allt ni gör men nu visades helt nya egenskaper upp. Systrarna Holmlund (Jennie, Sofia) har verkligen tävlingsinstinkt. Vincent Svenningsson, Ida Holmén och Arvid Björklund som skulle gjort  tävlingspremiär vid Sjörövarsimmet - den gången blev pirret för stort men nu fixade ni det galant. Grattis ni var duktiga. Klara Öberg var anmäld som nr 52 men med en jättesimning på 50 bröst blev hon 10:e flicka. Det var ju också spännande att sitta och följa 6 heat och se hur man avancerade i resultatlistan.
Emelie Alm, Adam Ljungberg (3 gånger bland de 8), Tilde Lundmark 3 x bland de 8 bästa Isak Samuelsson samt bronskillen Rickard Wallin ni var alla i mina ögon ett kanongott gäng värda guld allihopa.

En nöjd Degis