Simklubben S02

DM/JDM 18-20/6

UTE DM / JDM i Halmstad blev en lärorik helg mot framtiden.
Detta var tänk att bli en helg med tester på hur man klarar av att tävla under svåra omständigheter. Inte bara det att vi simmade utomhus utan att det också var en tävling med hela regionens sim- toppar på plats och att vi skulle försöka göra bra ifrån oss utan att finalchanser/medaljer dinglandes framför oss. En tuff träningsvecka innan och även ett simpass på fredag f.m. gjorde att vi inte kom till tävlingen toppade.
Förberedelse och snacket innan var att vi skulle klara av att förbereda kroppen för bra prestationer oavsett de yttre omständigheterna. Det kan blåsa (småspik), regna, hagla och bara vara kallt och självklart sommarväder med sol och värme. Det enda som inte dök upp var hagelskurarna och solstunderna var mycket korta, eller fanns dom överhuvudtaget där?
Förutsättning för att fixa alla dessa väderlekar är att simväskorna är noggrant packade med allt som behövs. Poolsnacket var vid ett flertal tillfällen riktat mot detta.
Tänk dig att detta är din chans till en OS/VM biljett som du har simmat mot i 8,9 kanske 10 år. Biljetten ryker all värdens väg p.g.a. att väskan var utan regnkläder, varma ombyten, träningsskor eller vad än må vara. Här måste vi lära oss att vad som än händer oss är det upp till simmaren själv att fixa grejerna och inte skylla på någon annan eller andra yttre omständigheter. Kom ihåg denna helg som en nyttig och bra lärpenning. Vad gjorde jag bra vad kunde jag ha gjort bättre.

Hur blev det då på det idrottsliga planet?
Det en helg med resultat - MVG. Hur kan jag då ge ett sådant högt betyg tycker många?
Jo omständigheterna var sådana att min bedömning blir sådan. Självklar fanns det en som föll ur ramen och presterade resultat som jag inte trodde existerade men nu vet jag att det finns sådana. Varför kunde detta hända när vi alla visste att denna simmare hade simmat mycket fort mitt i träningarna under den sista veckan? Jo, mycket enkelt - de inledande styckena som jag skrev om ignorerades helt och hållet. Utöver dessa missar var det skönt att våra diskningar på lagkapperna för vårt härliga Sum-Sim lag kom nu och inte när det gäller i Köping om några veckor.
Jag skulle kunna räkna upp alla härliga kämpainsatser men jag tar bara en som visar vad fighting-spirit är. 800 frisim en gren som bara simmas på DM fanns på dagordningen. Efter underbara simningar på 1500 fanns ju möjligheterna att 800 skulle bli lika bra, vilket det också blev för alla 4 S02are. Men här kommer då poängen. Vid anmälan var bedömningen att det blir 20-40 minuters vila mellan 800 och 200 ryggsim. Verkligheten blev en helt annan för Anders Harnebrandt och Jimmy Weidmann. Vilan kortades till 3 min för killarna som slitit tufft på 800 och nu behövde benen för 200 rygg. Tiderna struntar jag fullkomligt i- ni investerade för framtiden med att visa ett härligt GO!
Slutsummeringen blir att ni gjorde en mycket bra helg och att vi lärde oss massor för framtiden
Tack till Tiina som räddade helgen med login och Göran som kollega alltid är glad och positiv med glimten i ögat.

En väderbiten
Degis

PS Nu kommer träningarna på Lundby att fixas med en klackspark för nu har vi upplevt det värsta simmar väder som finns?  Fel, fel, fel: att vara på tävling i hetta och solsken är minst lika svårt. DS