Simklubben S02

David Lega, en studie i hur man slår pers!!!

Äntligen, dags för årets första tävling!  Vi drog oss söderut för att starta i årets första tävling, David Lega Talang Cup.

Många förväntansfulla simmare från våra tre bad kom till Åby Simhall för att försvara de vackraste av färger, rött, svart och vitt. Våra unga simmare som är är födda 93 och yngre hade hörsammat kallelsen att tävla för SK S02 en lördags eftermiddag i januari. Vi kom på plats till Åby Simhall väl förberedda på att det skulle vara en miljon simmare i foajen med massor av hysteriska tränare, föräldrar och något stressade badvakter. Döm om vår förvåning, när allting flöt utan några som helst missöden(förutom David Legas mikrofon).

Vi började tävlingen traditionsenligt med lagkapp 4*50 Fr mixed i alla åldersklasser. Vi tog en mycket förtjänstfull sjätte plats genom Annie, Filip, Jesper och Terese. Tävlingen gick sedan vidare i medley ordning, där vi snart hade en fin bronsmedalj på 25 fjäril genom Karin Jarenfors i det som antagligen var dagens jämnaste heat. Brons i all ära men alla simmare sneglar givetvis på den ädlaste av valörer, guld. Skulle Sk S02 kunna erövra en guldmedalj i den tuffa konkurrens som fanns i Åby? Nerverna satt utanpå deltagarna när vi började på ryggsimmet i den yngsta åldersklassen för flickor. När loppet var över stod det klart att guldet gick till oss genom Annie Dämbäck! Ryggsimmet var dubbelt lyckosamt för Lundbysimmarna och S02 Terese Josefsson simmade in på en tredje plats som hade mersmak av guld(vad händer när Terese orkar hela distansen?) Julia Eriksson visade att bröstsimmarna i S02 kommer på bred frammarch, hon placerade sig även hon på en brons plats. I frisimmet lyckades vi återigen placera oss på brons plats genom Annie Dämbäcks simning på 25 m Frisim.

Vi  visade på David Lega att vi har ett stort framtids kapital i våra flickor som är födda -93. Antalet pers var oräkneligt och det kommer bli många sköna pallplaceringar i framtiden. Snart på medaljplats kommer Filip, Vendela, Jessica och Vanessa att vara. Dagens prestations pris i Sk S02 gick till Matilda Johansson för allt slit och gott humör som du har (samt att du är en gör go kompis).