Simklubben S02

Knatteracet!

En intensiv tävlingshelg är inne i sitt slutskede. Knatteracet är avslutat och Speedo har en dag kvar på sitt digra program. Tillsammans med 22 simmare från våra tre C-grupper har vi haft en fantastisk trevlig tävlingshelg i Sveriges kafé tätaste stad, Alingsås. ASLS lyckades med konstsycket att förvandla en "vanlig" simtävling till till en familjär tävling med mycket hjärta och värme.

Våra simmare lyckades bevisa att de kommer simmare underfrån som vill aspirera på platser i våra representationslag i framtiden. Förutom många individuellt skickligt genomförda lopp sattes, pers, klubbrekord och medaljer erövrades. Det var mycket roligt att se att det arbeta som pågått under de senaste åren i våra teknikskolor börjar ge genomslag på bred front där två av våra tre medaljörer härstammar ifrån. Vidare representerades vi av inte mindre än tre lag i samma lagkapp 4 x 50 Fr. Det är via representation i lagkapper som vi på sikt kan förstärka en klubb på uppgång till en stabil förening som själva beslutar hur framtiden skall gestalta sig.

Individuella prestationer som bör omnämnas är Julia Eriksson som tog ett välfötjänt brons på 50 bröstsim och det modet som Vanessa Geragty visade då hon för första gången sam 200 medley samt vårt nya radarpar på flicksidan.

Hanna Sinclar-Dahlström och Annie Dämbäck åtta år gamla, två kompisar som sporrar varandra och har kul tillsammans både i bassängen, skolan och hemma. Tjejerna tog fyra av fem medaljer för SK S02. Annie tog två brons på 25 frisim och 25 rygg, Hanna tog brons på 25 bröstsim och silver på 25 ryggsim.

Tack till alla mammor och pappor som ställer upp och kör till tävlingar. Slutligen hoppas jag att Theresé snart blir bra i sitt knä.