Simklubben S02

När, vi gräver guld i ..........Mölndal!!!

Frågetecknen och förväntningarna var stora inför årets Christer Wallin Talang Cup. Hur väl står sig klubben utan sina duktiga simmare i A och B-gruppe? Finns det någon återväxt att tala om? Kommer jag att bli diskad? Är jag snygg i min nya baddräkt? Får man medalj på tävlingen?

Det var smått fantastiska 64 simmare från SK S02 som var anmälda till tävlingen. Simmare från alla tre baden och på olika nivåer i våra grupper. Bredden i föreningen är det minsann inget fel på. Dessutom var det sju olika tränare med! Förutom de gamle tränarna är det mycket roligt att se våra unga tränare representerade av Jessika och Emma i spetsen för våra adepter.

Tävlingen började med en mixad lagkapp 4 x 50 FR. En lagkapp där vi förra året tog en 7:e plats. Vi startade med fyra lag med en simmare från varje åldersklass, där kravet var att det både skulle finnas tjejer och killar i laget. Mycket förtjänstfullt tog S02s lagI ett en mycket hedrande 4 plats! Laget bestod av Nadia, Magnus, Ellen och Vendela.

Efter lagkappen fortsatte tävlingen i medleyordning. Trots att vi hade mycket hade skral representation på de inledande fjärilsgrenarna stod där snart en S02are överst på prispallen. Kajsa Hellman knep dagens första guld på 25 Fjäril! Inom en halvtimma hade Kajsas träningskompis på Lundby tagit klubbens andra guld för kvällen. Terese Josefsson fick nu kliva upp överst på prispallen. Tävlingen gick snart över på bröstsimsgrenarna där framgångarna haglade över S02. Frida Elander och Nadia Zabihi och Olle Larsson tog varsin brons medalj innan Valhallas bröstsimsfantom Nils Montalva hämtade klubbens tredje guld för kvällen. Jublet när de våra hämtade sina medaljer överglänste de andra klubbarna, fanns det en tävling över störst engagemang, så vann SK S02 läktarslaget!

Trots att vi hade haft en fantastisk kväll var medaljregnet inte slut. Helt otippat och utan någon anmälningstid på 50 Fr gick Axel Pettersson in och vann en mycket uppskattad bronsmedalj. Om man kan ranka glädjen över vunna medaljer måste jag nog hålla kvällens avslutande guldmedalj högst. Trots att han försvann när startlistan gjordes om till heatlista och hans tränare Pernilla tjötade in honom i tävlingen igen presterade Magnus Sigurdsson ett fantastisk resultat. Magnus simmade sitt frisim snabbare än någon annan i sin åldersklass och vann komfortabelt - Strongt!

Några reflektioner!

* Vi har mycket duktiga tjejer och killar på gång! Teknikskolorna arbetar föredömligt.

* Dagens kommentar var Kajsa Hellmans, när hon mycket glatt berättade för Terese Josefsson, som var lite nervös inför prisutdelning  - Jag kan vägen fram (till prispallen).

* Snyggaste träningsoverall var Vendelas, som fick pryda två kompisar på pallen.

* Det är imponerande hur arrangörerna MASS arbetar, både en enorm stab av funktionärer och en uppsjö av simmare. Det hade dock varit trevligt att se Christer Wallin som prisutdelare. Diskningarna på tävlingen var i mitt tycke enligt brutalmetoden, skall vi få simmare och föräldrar att ställa upp 5,5 timmar på en lördagkväll håller det inte att söka fel på knattar och nybörjare!