Simklubben S02

SUM-SIM riks

Efter ett mycket bra genomfört SUM-SIM region så var det dock bara försökstävlingen för några av våra simmare. 3 veckor efter regionsfinalerna var det nämligen dags för riksfinaler på Valhallabadet. Med 13 st deltagare (lagkappssimmare inräknat) så var S02 den västsvenska klubb som hade flest finaldeltagare. Inte illa.

Redan på fredagen samlades truppen, efter det vanliga tävlingsinsimmet, nere på kanslit för lite pep-talk. Sen var det hem och sova och ladda för denna, för en del kanske hittills viktigaste tävlingshelg i karriären.

På lördagen var Esa först ut på 400m frisim, men lite darr i starten, och diskning som följd. Därefter var det Ebba´s tur på 200m medley och det gick bättre, putsning av perset från region med 3.8 sekunder och en fjärdeplats, endast 9 hundradelar från bronset. Mycket bra simmat!
I grenen efter simmar Dennis 10 sekunder snabbare än på region, dock strax över det nysatta perset från JDM. Distansen var 1500m frisim så klart. I nästa gren igen var Elins tur på 100m ryggsim med ett SILVER som resultat. KANON!
På 4x100m medley simmar Nicklas, Deniz, Esa och Dennis nästan sekunden långsammare än på reg, men klättrar dock 2 placeringar i resultatlistan.
Förmiddagen avslutas med tjejernas 4x100m frisim. Jeanette (som persar 1.5 sekunder på startsträckan), Emelie, Elin och Klara simmar drygt en sekund snabbare än på region. Bra gjort tjejer!

Ner på kanslit i pausen för gemensam lunch (tack till Susanne och Rolf som fixat!), lite vila och ladda för resten av tävlingen.

Enda starten på eftermiddagen var Ebba på 100m frisim. Hon putsar perset med åtta tiondelar, och det blir en fjärdeplats igen.

Söndag, efter morgonsamling på kanslit, så är Deniz förste man på startpallen. 100m bröstsim och pers med en sekund och smådelar och en fin 6:e plats som följd. De flesta av motståndarna var året äldre så hur ska det bli nästa år tro?
400m frisim flickor och ett av de mest spännade loppen på hela tävlingen. Ebba ligger 4:a efter halva loppet, drygt 4 sekunder efter ledarinnan, men efter en mycket stark avslutning blir det SILVER, och en kapning av reg tiden med 6.5 sekunder. Alicia simmar också 400m frisim, det går tyvärr inte lika bra som på region, men det kan förklaras av att hon var sjuk nästan hela tiden mellan tävlingarna. Erfarenhet är dock också viktigt att skaffa sig, och nu vet du hur det är att simma riksfinal, Alicia.
1500m frisim med Anders och Esa på banorna jämte varandra. Och de följs åt hela loppet. I mål är Esa 21 hundradelar före Anders. Nya kapningar på regionstiderna (som ju var pers redan de naturligtvis).
Förmiddagen avslutas med 4x100 frisim för killarna. Dennis, Deniz, Esa och Nicklas simmar lite drygt en sekund långsammare än på region och det blir en 15:e plats.

I lunchen blir Ebba intervjuad av lokalradion.

Sista passet börja med Elin på 100m frisim. Det går inte så bra, tyvärr. 14:e plats.
Dennis simmar 400m frisim, med en tid under 4:20 som mål, vilket han klarar med nästan sekunden tillgodo. 12:e plats, avancemang med 3 placeringar jämför med startlistan.
100m ryggsim. Killarna först och Nicklas och Anders landar på tider strax över pers/region-tiderna. Tjejerna sedan och Sandra gör ett kanon-lopp och 1:12.77 är drygt sekunden snabbare än hon nånsin simmat, 7:e plats! Ebba persar också med drygt en sekund och blir 4:a för tredje gången!
Siste S02´are är Deniz på 200m bröstsim, 7:e plats och för första gången under 2:30. Bra jobbat!!

Ja, bra jobbat allihopa. Det här bådar gott inför framtiden!