Simklubben S02

Stockholm Summer Games 10/7

Tredje dagen och lite segt på sina håll, men det har vi ju varit med om de gånger vi varit här tidigare år.

50:an
Dagen började med att Jeanette fick ta emot sin guld-medalj från gårdagen. Om jag kommer ihåg rätt så var det den första medaljen vi tagit inne i 50m bassängen.
Sedan var det dags för killarnas 4x50m medley, nu med Nils på bröstsimmet, eftersom Magnus blivit sjuk. Och Nils simmade alldeles utmärkt liksom de andra killarna. William på ryggsimmet, Felipe på frisimmet och Andreas på fjäril. Andreas, som tävlade på fjäril för första gången och gjorde en kanonsimning och fick 33.14 på sin sträcka.
4x100 medley för tjejerna och de var, som sagt, lite trögstartade idag. Värt att nämnas dock var Mies fina fjäril-sträcka.
50m fjäril och Andreas gjorde sin andra tävlingsstart på fjäril, nu med tiden 33.37. Grymt bra simmat!. William gjorde ett fall framåt och tjuvstart var tävlingsledarens dom.
När det var tjejernas tur fick vi se flera bra lopp: Sanna gjorde fina 39.96, Mie 38.30, Amanda 36.23, Klara H 35.24 (pers på alla dem) och till sist Jeanette som med sina 31.94 tog en BRONS-peng.
Killarnas 100m frisim. William och Felipe presterade tider bara någon tiondel över sina pers. Andreas persade med några tiondelar efter en fin simning (1:06.58).
Hos tjejerna vi vi se många bra kämpa insatser och pers. Jag skulle i stort sett kunna räkna upp allihopa, men det får bli omnämnade om Madde som kämpade bra, Anne som persade och simmade på 39.80 på första 50an och 36.84 på andra, Sanna som persade, Matilda som persade med 4 sekunder på lång-bana, Mie pers med 2 sek, Amanda som gjorde en stark finish och persade med nästan sekunden, Natalia pers med nästan 2 sekunder.....
Avslutningsvis 200 medley för killarna: William persade med 3 sekunder efter ett bra genomfört lopp.

25:an
På tjejernas 4x100 medley hamnade S02 tjejer (Janie, Ebba, Sandra Alicia) på en fjärdeplats, strax utanför pallen, efter oväntat goda tider av konkurrenterna.
Killarnas 50 fjäril följde och Nils Montalva och Magnus Sigurdsson persade med tiderna 51,14 respektive 48,81. Dags för tjejerna där Ebba Hellstöm gjorde ett strålande lopp efter en mycket seg start vilket gav ny perstid (35,13) och en fjärdeplats.
Killarna körde vidare med 100m frisim där Nils Montalva gjorde ett jämnt, fint lopp med en stark avslutning. Nytt pers med 2,5 sekunder, tiden 1.36,11. Magnus Sigurdsson lyckades än en gång balansera sig till en tjuvstart med ordet DSQ i protokollet istället för tre sekunders pers.
Tjejerna fortsatte med härliga lopp av de yngre tjejerna Vendela Dämbäck, Terese Josefsson och Karin Jarenfors. Vendela och Terese persade med hela sex sekunder var och Karin med 1 sekund. De tre kämpade hela vägen in i mål och visade vad vilja kan åstadkomma. I sista heatet simmade tre S02:are. Vi fick se en fartfylld duell mellan Alicia Lundqvist och Sandra Olsson på bana 1 och 2 som slutade tiderna 1.08,82 (5:e plats och nytt pers) respektive 1.08,88 (6:e platsärligt kämpat av båda tjejerna hela vägen in i mål. Den tredje var Ebba Hellström på ledarbanan som efter ett starkt lopp, även här med en något seg start, kom in på andraplatsen med en tid på 1.05,88. SILVERmedalj och höga tut med signalhornet blev det!!

Dagens godipåsar gick till Therese Josefsson i 25:an för ett härligt 100 frisim och i 50:an till Andreas Månsson för sina simningar på 50m fjäril och 100m frisim.

På kvällen valde en del att gå på Summer Games diskot och andra valde video-kväll på hotellet.
Nu ser vi fram emot sista tävlingsdagen.