Simklubben S02

Stockholm Summer Games 30/6 - 3/7 2005

Onsdag 29/6

Vi samlades vid middagstid på onsdagen för tågresa till Stockholm. Det var en blandad grupp som samlades. För några var detta 4:e året på summergames och för några var det första gången. Vi var 38 ungdomar och 4 ledare som satte oss på tåget med spända förväntningar. Som de två senaste åren bodde vi på Sergel Plaza 10 minuters gångväg från Stockholm central. Efter några rumsbyten komma alla till ro i sina rum vid 22 tiden.

Torsdag 30/6

Väckning 6.30 för frukost och transport till baden för insimning kl 8.00. Som väntat var det många trötta ansikten på frukost och vid samlingen för avresa var första deltagarkortet borta vilket medförde att en icke-namngiven simmare fick smyga sig på T-banan utan färdbevis. Det sista borttappade deltagarkortet kom tillrätta när vi checkade ut på söndag morgon. Efter tävlingen blev det några timmars vila och shoping. På kvällen gick vi till Kungsträdgården för att titta på invigningen av summergames.
50-an
Första tävlingsdagen var nervös för många och i de första grenarna var det tyvärr många felaktiga starter. Efter några grenar blev det stabilare starter och många bra resultat. Dagen började med lagkapper 4x50 fr för killar och 4x100 fr för flickor. Killarna gjorde en mycket stark insatts med mycket bra tider på alla fyra. För flickorna var det en blandad insatts. På 50 fr individuellt gjorde många sin tävlingsdebut i Stockholm och Magnus Landsem gjorde sin enda start då han ganska snart efter sin simning klämde sitt finger och fick se resten av tävlingarna från läktaren med fingret väl omlindat. Jeanette Gudmundsen försvarade S02 färger och tog silver på 50 fritt och Som traditionen påbjuder delades godispåsar ut till den som gjorde bästa insatsen under dagen. Torsdagens godispåse gick till William Tellstedt för flera bra lopp med personliga rekord och William fick dessutom simma om sitt 50m fritt då tävlingsledningen beslöt att simmarna blev störda vid starten. Vi delade också ut ett pris till den mest otursförföljda simmaren under dagen dvs Magnus för sin förlorade nagel.

Fredag 1/7

Väckning 6.30 och nu var det ännu fler trötta ansikten vid frukost. Några tyckte att frukost inte var nödvändigt för att kunna tävlingssimma. Valet att springa i korridorerna på natten och sova över frukosten visade sig tydligt i bassängen senare på dagen. På kvällen åkte vi till Gröna Lund och fröjdade oss till tonerna av Elvis låtar. Det var Elvis festival på Grönan och vi såg många Elvis kopior och några uppträdde också på Karaoke scenen.
50-an
Dagen började med medly lagkapp 4x50 för tjejerna och 4x100 för killarna. Något blandade insatser men i de flesta fall bra tider. Bra insatser under dagen av Anne Hagberg 4:a på 50 br, Jeanette Gudmundsen silver på 50 br och guld på 200 medly, William Tellstedt brons på 100 ry Nadia Zabihi mycket stark på 50 fj i laget. Till skillnad från torsdagen kallades inte Louise Broo’s heat i 100 rygg inte tillbaks eller simmades om då starten var mycket orolig med en mycket grov tjuvstart på banan bredvid Louise som blev mycket störd och missade starten helt. Godispåsen gick till Janie Segerhammar för att ha summit på pers på 100 ry efter en mycket motig vår och för att hon hade positiv attityd.

Lördag 2/7

Det var väckning som vanligt 6.30. Tredje dagen är alltid värst och alla var trötta men alla hade insett vikten av mat när man skall tävla. Sömn tar vi nästa år. Efter tävlingarna hade de som ville möjlighet att gå på summergames disco eller vara kvar på hotellet och se på video. Vi var 12 st plus 2 ledare som gick på discot. På vägen hem fick vi lära oss vikten av att hålla samman gruppen och inte ropa heja Frölunda i Stockholm.
50-an
I dag var Filipe Kristensson tillbaka i bassängen och gjorde bra tider efter en dag i sängen. Överlag mycket bra insatser med toppar av Andreas Månsson 4:a på 50 fj Eddie Sjögren-Hedberg mycket bra på 50 fj, Jeanette Gudmundsen silver på 50 fj och brons på 100 fr, Klara Hellström 4 på 50 fj. Dagens godis påse gick till Jeanette för alla bra simningar och medaljer på alla distanser dittills. Vi valde också att dela ut extrapriser till Sven Nylanders minne (den evige 4:an på 400 m häck). Klara H, Andreas M, Anne H och William T fick detta mycket prestige fyllda pris för sina 4:e platser.

Söndag 3/7

Dagen för hemresan. Väckningen var som vanligt 6.30 och rutinerna satt bra på plats. Utcheckningen gick smärtfritt och nästan alla var i tid för avfärd till det sista tävlingspasset. Hemresan gick bra och snabbt med X2000. Strax efter 19.30 var äventyret slut för detta året.
50-an
Resultaten var av blandad karaktär idag. Några toppar och några dalar då krafterna tröt på sista tävlingsdagen. Fyra tävlingsdagar är mycket tufft och det är svårt att prestera bra resultat alla dagar. På 50 rygg var det många stela axlar och inga riktigt bra resultat. Mycket bra insatser av Louise Broo på 50 fr i lag, Frida Elander på 100 br, Anne Hagberg på 100 br, Jeanette Gudmundsen silver på 100 br, Klara Hellström 4:a på 200 fr. Dagens godispåse gick till Anne H för genomgående bra resultat på alla distanser som hon simmat.