Simklubben S02

Stockholm Summer Games 8/7

På onsdagen var det samling 14.15 på stationen och alla var där i tid, nåja nästan alla. Efter en lugn och behaglig tågresa på ca 3 timmar var vi väl framme i kungliga huvudstaden. Middag och sedan i säng (ja det tog väl lite tid mellan).

Väl torsdag så hände följande:

25:an
Först i var tjejerna på 4x100m frisim och där fick man se hur olika man kan disponera lagen i olika klubbar. För att efter ha legat efter Väsby med 8 sekunder efter 2 sträckor, så tog tjejerna ifatt hela försprånget och vann till sist med 2 sekunder. GULD!!! I laget simmade Alicia Lundqvist, Janie Segerhammar, Sandra Olsson och Ebba Hellström.
Sedan var det dags för 50m frisim. Först ut killarna, Magnus Sigurdsson gjorde fin-fina 36.16, men diskades pga att han inte var still i starten, en läxa vi hoppas nu lärt sig. Nils Montalva persade rejält och landade på 40.70. Sedan var det tjejernas tur. De yngsta, Vendela Dämbäck, Terese Josefsson och Karin Jarenfors persade allihopa och gjorde fina lopp, värst var Karin med pers på nästan 4 sekunder. Ebba tog silvret på nytt pers och Sandra persade hon också.
På 100 fjäril gick det väl sisådär....
Tävlingsdagen avslutades med 200m frisim och Nils och Magnus gjorde debut på distansen. Bägge killarna gjorde kanon-lopp!!! Dessutom blev de intervjuade av DN efter tävlingen så håll utkik...

50:an
Först ut var Andreas, William, Felipe och Magnus i lag på 4x50 frisim där alla gjorde kanonlopp. Andreas på förstasträckan gick under efterlängtade 30 sekunder. Nästan alla gjorde strålande lopp men lag 1 gjorde som Magnus och ryckte i starten med samma följd som ovan... Nämnas kan även Sandra Hamnesjös fenomenala och instruktionsboksenliga målgång. Hon låg efter laget bredvid hela vägen ända fram till sista armtaget och visade där vad en bra målgång kan åstadkomma och plockade en placering.
Direkt och utan större vila för vissa började 50m frisim. Magnus Landsem började med att persa mer än tre sekunder. Även William, Felipe och Andreas gjorde här fina lopp dock inte utan andningspauser.  Många tjejer simmade 50 frisim. Sanna Ström persade ordentligt och kom in på 32,77. Andra starka lopp gjordes av Louise Broo, Amanda Törnqvist och Anne Hagberg. Jeanette Gudmundsen tog sig under 30 sekunder och fick en fin tid på 29,97. På 100 fjäril gjorde Mie Axén ett härligt lopp och hamnade oväntat i toppen på sitt heat med tiden 1.23,61 efter en superavslutning. Amanda gjorde även här ett kämpastarkt lopp och kom i på 1.27,63.
Så avslutar vi med dagens mesta personliga rekord. William Tellstedt simmade 200 frisim. Tidigare pers: 2.58,65 Dagens tid: 2.39,74. Efter ett jämnt och väldisponerat lyckades han alltså persa med nästan 19 sekunder.

Dagens godispåsar gick till: Karin Jarenfors i 25an, för ett kanon-bra lopp på 50m frisim och till Sandra Hamnesjö i 50an för en skolboksmålgång på lagkappen. Så kan det gå om man gör som tränaren säger....

På kvällen tog vi en tur till invigningen (och Tiina gjorde stan osäker för alla stockholmare), där Lasse Kinch var konferencier i år igen och Mijo uppträdde. Därefter blev det lekar på hotellet.