Simklubben S02

S02s Teknikskola

Om teknikskolan
Teknikskolan, som är nybörjarverksamhet för tävlingssimning, riktar sig till barn som i år fyller 6-11 år. 
När man börjar i S02s teknikskola ska man kunna simma 200m. 

Teknikskolan består av två nivåer; crawlskola och medleyskola.
I crawlskolan tränar vi en gång i veckan, ca 45-50min i vattnet, vi tränar främst på simsätten crawl och ryggsim, men även lite bröstsim.
I medleyskolan tränar vi två gånger i veckan, 2x1 timme i vattnet, och vi tränar på alla 4 simsätt. 
När man börjar i S02s teknikskola börjar man alltid i en crawlskola, det är tränarna som avgör när en simmare är redo för att börja i medleyskola.

Vi tävlar inte i teknikskolan. Däremot är vi med på S02s ”Plakettjakter” som ordnas väldigt enkelt fyra gånger varje år. Ett pedagogiskt sätt att öva sig på att tävla. Man simmar bara mot sig själv och utsatta stipulationstider. Man erhåller en plakett när man klarat en stipulationstid. Alla barn som deltar får glass, godispåse eller likande efter prisutdelningen. Det är givetvis frivilligt att delta på plakettjakten.

Utrustning
Baddräkt och badbyxa rekommenderas (ej badshorts eller bikini). Egna simglasögon är ett måste. Det går inte att lära sig crawl utan att ha ansiktet i vattnet.

Kostnader
Medlemsavgiften i S02 är 300kr/kalender år
Träningsavgiften i crawlskolan är 1300kr/termin.
Träningsavgiften i medleyskolan är 1400kr/termin.
Entré till badet ingår i avgiften, samtliga entréavgifter är reducerade, så man får inte bada och leka innan eller efter simträningen, då måste man betala full avgift i badets kassa
 
Anmälan Vårterminen 2018
Skicka in alla dina barns uppgifter via formuläret
Ett par dagar efter man skickat in sin anmälan får man besked på om man fick plats eller reservplats.
 
Höstterminen 2018
Så snart arbetet med höstens grupper är klart, och lediga platser finns att anmäla sig till, läggs den informationen ut på hemsidan. Förhoppningsvis är det arbetet klart tidigt i juni.

Vid frågor vänligen mejla kansli@s02.nu