Simklubben S02

S02s Träningsgrupper

Om träningsgrupperna
S02s träningsgrupper riktar sig till barn som är 12-18 år. Vi anpassar nivån i gruppen efter dess deltagare och har som mål att träna på alla 4 simsätt, dock främst på simsättet crawl. Träningsgrupperna riktar sig till de simmare som inte vill, eller känner sig redo för att tävla i simning. Men som ändå tycker simning är roligt och efter teknikskolan vill vidareutveckla sin simteknik. Våra platser i träningsgrupperna går främst till våra medlemmar i teknikskolan som nått 12 års ålder. Men man kan även komma som ny medlem till en träningsgrupp. Då bör man kunna simma bra, orka ca 1000 meters simning på 1 timmes träning, och det är en stor fördel om man kan crawla.

Vi eftersträvar att åldersindela träningsgrupperna efter 12-14 år, och 15 år och äldre. De flesta träningsgrupper 12-14 år tränar ett simpass i veckan á 45-60min. Vår äldsta träningsgrupp, Barracudagruppen, tränar två-tre simpass i veckan á 90min.
 
Vi tävlar inte i träningsgrupperna. Däremot är vi med på S02s ”Plakettjakter” som ordnas väldigt enkelt fyra gånger varje år.
Ett pedagogiskt sätt att öva sig på att tävla. Man simmar bara mot sig själv och utsatta stipulationstider.
Man erhåller en plakett när man klarat en stipulationstid. Alla som deltar får glass, godispåse eller likande efter prisutdelningen. Det är givetvis frivilligt att delta på plakettjakten.
Barracudagruppen erbjuds utöver plakettjakt att delta på en-två riktiga simtävlingar/termin. Även detta deltagande är frivilligt.
 
Utrustning
Baddräkt och badbyxa rekommenderas (ej badshorts eller bikini). Egna simglasögon är ett måste. Det går inte att simma crawl riktigt utan att ha ansiktet i vattnet. 
 
Kostnader
Medlemsavgiften i S02 är 300kr/kalender år
Träningsavgiften i träningsgrupp 1 dag i veckan är 1300kr/termin.
En två-dagars grupp har 1500kr/termin i träningsavgift och Barracudagruppens avgift är 2000kr/termin.
Entrén till badet ingår i träningsavgiften, samtliga entréavgifter är reducerade, så man får inte bada och leka innan eller efter simträningen, då måste man betala full avgift i badets kassa
 
Anmälan Vårterminen 2018
Skicka in alla dina barns uppgifter via formuläret
Ett par dagar efter man skickat in sin anmälan får man besked på om man fick plats eller reservplats.
 
Höstterminen 2018
Så snart arbetet med höstens grupper är klart, och lediga platser finns att anmäla sig till, läggs den informationen ut på hemsidan. Förhoppningsvis är det arbetet klart tidigt i juni.

Vid frågor vänligen mejla kansli@s02.nu