Simklubben S02

Ny huvudtränare för SK S02

Hej

Som ni vet så har våren blivit lite av ett pussel med tränarna för A och B då Ann slutade i februari. Samtidigt har ni flesta klart för er vad som kommer hända nästa termin men det är nu också dags för en riktig presentation.

Ny huvudtränare för simklubben S02 blir precis det vi eftersökte när Ann försvann. Någon med internationell erfarenhet som kanske inte endast plaskat runt i svenska bassänger utan har andra influenser. En person som förstår vikten av varierad träning och har en dokumenterad förmåga att bygga lag och klubb. I sommar börjar Ragnheidur ”Ragga” Runolfsdottir på svensk mark och börjar sitt arbete hos oss.

Ragga har lång erfarenhet av internationell simning då hon själv simmade på elitnivå i många år och deltog vid två olympiska spel(1988 och 1992). Under slutet av hennes egna karriär läste hon på University of Alabama(Sport science) och fortsatte sedan på Island med att läsa alla nivåer för isländska simförbundet.

Samtidigt startade hon sin simtränarkarriär som sedan har varit pågående hela tiden fram till nu. Sedan 1991 har hon arbetat i flera isländska föreningar. I Akranes var hon 1999-2011 och nu har hon varit i club Odinn fram till dags datum och stannar där till flyttlasset går till Sverige.

Ragga har tränat simmare på alla internationella nivåer och samtidigt tränat yngre simmare som precis börjat tävlingssimmat. Samtidigt med sitt senaste tränaruppdrag har hon också var fystränare för ett isländsk damlag i högsta serien i fotboll.

Ragga arbetar samtidigt på Universitetet med deras idrottsutbildning.

Ragga pratar i grunden engelska men har bott i Sverige och förstår all svenska med lätthet och klarar också av att kommunicera på svenska utan några problem.

Med Ragga får vi garanterat en av de mest meriterade tränarna i Västsverige.

Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete med Ragga som vi är säkra kommer att ta våra simmare och klubb till en högre nivå. 

Mvh Styrelsen S02