Simklubben S02

Sommarhälsning från S02

Ordföranden

Det var ett tag sedan det kom en sådan här uppdatering. Men nu är det dags igen. Själv sitter jag på en farstubro i den Jämtländska skogen och laddar batterierna. Ser ut över sjön och skogen och tänker på hur vackert Sverige är. Tänker på framtiden för S02. Och den ser väldigt ljus ut. Precis som nätterna vid den här breddgraden under sommarmånaderna.
 
I mars valdes en ny styrelse i S02. Ebba Hellström försvann men stannar kvar som framgångsrik tränare. Med sig tog hon Anette som när sonen flyttar från stan för att satsa ännu hårdare på simgymnasiet i Jönköping valde att sluta i styrelsen.  Samtidigt fick vi in ny kraft som direkt har satt full fart.  Emil Löfgren, tidigare anställd och tränare studsar upp ett steg och tar plats i styrelsen med extra fokus på breddverksamheten som han tidigare varit anställd för att sköta. Pernilla Dittmer tar mer ansvar och ingår nu också i styrelsen och får lite extra ansvar över anställda och tävlingssektionen. Linda Rilby är också ny och har tagit på sig att försöka stärka föräldrabiten runt tävlingssimmarna. Och för första gången på evigheter har vid suppleanter i styrelsen där Andreas tog ett steg ner från ordinarie ledamot och Åsa Axelsson kommer in och får som huvuduppgift att förbättra vår marknadsföring och den digitala världen.
 
I April hälsade vi Catarina Bellman välkommen till staden och klubben. Anställd för att skapa ett bättre samarbete mellan teknik och tävlingsverksamheten. Catarina har jobbat med allt inom simning under sin tidigare karriär i Skåne. Hos oss har Cattis rivstartat och har fått fin snurr på hennes ansvarsområden. Samtidigt har hon hoppat in på alla nivåer i verksamheten för att både få inblick och lära ut sina färdigheter. Just nu är hon ansvarig för Summercamp där vi fyllde alla möjliga 40 platser väldigt snabbt. Till nästa år får vi nog satsa på att utveckla konceptet till antingen fler veckor eller fler parallella grupper. Samtidigt är Cattis nu ansvarig för anmälan till hösten grupper så se till att snabbt gå in och anmäl er. Över hälften av alla platser är redan bokade och flera grupper är redan fulla. Mer info finns på hemsidan om hur man anmäler sig.
 
Hur har det gått med tävlingarna i våras då?
 
I slutet av april var det en liten tävling i Vänersborg där några av våra yngsta oerfarna simmare plus några från Barracudagruppen, som inte normalt sett tävlar, var med. Succé är nog rätt ord. Båda Barracudasimmarna, Thea och Ebba, fixade medaljer(guld 50 fjäril och silver 25 m bröst). Amanda Norberg från medley spets vill vara värre och slog till med ett guld och två brons.
 
Sen var det dags för Vårsimiaden för våra yngre simmare. Från kvalet blev det en stor trupp under finalhelgen. Saga, Elsa, Lukas, Tova, Robin, Walter, Mio och Alicia var där och försvarade våra rödsvarta färger. Tova snodde också med sig en medalj hem i den stenhårda konkurrensen.  
 
Till Laxaleken fyllde vi en buss och åkte ner i tävlingen som i år lockade starkare startfält än på många år. Vädret var kass men humöret var på topp. Noah slog till redan i första grenen och fixade ett silver på 1500 m. Selma ville inte vara sämre sådär en kvart senare och fixade ett guld på samma distans. Och visst blev det ett gäng medaljer till även om det också tyvärr blev för många av den försmädliga fjärdeplatsen som ingen vill ha.  Noah fixade en medalj till. Tova fixade tre, Felix och Amanda två, Oscar och Ella tog också medalj.
 
Direkt efter var det dags för Speedo open som vi hjälpte MASS med att ordna på hemmaplan. Många sjukdomar och småskador störde tävlingen för våra atleter. Men alla var inte sjuka. Lova var den första medaljören för S02 då hon tog steget högst upp på pallen efter ett fint lopp på 100 m bröst. Amanda, Elsa och Lia fick också kliva upp på pallen. Ella Holmqvist ville dit fler gånger så hon slog till med två guld och ett brons.

 Teknikverksamheten avslutade sin termin med en extremt lyckad plakettjakt på Lundbybadet. Glädjen hos barnen när de gör sina första starter i livet är värt alla timmar man lägger ner som ideell ledare.  Innan simmarna var klara slängde de i sina tränare Signe och Jack i bassängen som tack för den här terminen.
 
När vårens tävlingar är klara kan vi sammanfatta det som så att vi har en simmare kvalificerad för JSM och SM och det är Selma Avdic som nu på söndag och tisdagen efter gör sin första mästerskapssimning på 50 m-bana för seniorer. En erfarenhet som stärker framtida satsning och nästa år får hon förhoppningsvis sällskap då vi har en stark årgång på gång där. I år får vi om allt går vägen se Selma i en eller två B-finaler trots att fokus ligger några veckor senare då det är dags för Sum-Sim.
 
Till Sum-Sim blir truppen någon mindre än vår rekordstora i fjol och det hänger väl mest på att pojkarna i 03-klassen i år tävlar mot ett år äldre simmare och då är det svårare att kvalificera sig. Men vi har ändå en fin trupp som drar till Norrköping. Nämnda Selma får med sig Lia Bromander, Ella Holmqvist, Amanda Cederqvist, Lova Skanse, Elna Magnusson, Ellen Vråmo, Emelie Edberg och Noah Emanuelsson. Kanske fylls det på med någon mer i tjejernas lagkappslag. Trots att det är ungdoms SM finns det faktiskt lite förhoppningar på att det kan bli någon medalj om allt klaffar till 100%. Selma och Ella är de som har störst chanser att ta klubbens första medalj på många år.   
 
Eftersom jag precis skrivit om Sum-Sim så är det ju perfekt att berätta att tränare Johan får med sig vår nya huvudtränare Ragnheidur Runolfsdottir som kommer vara med för att lära känna simmarna. Ragga börjar sen sin anställning på riktigt ett par veckor senare. Ragga är en väldigt meriterad tränare som flyttar från Island hit till oss i S02. Själv har hon simmat vid OS och har tränat simmare i 25 år och sett till att dessa har representerats på alla stora internationella mästerskap. Klubben har gjort ett riktigt kap när vi lyckats rekrytera en så duktig tränare och det är vi väldigt stolta över.
 
I höst räknar vi med att klubben tar ännu ett steg framåt och alla våra medlemmar utvecklas på bästa sätt. Alla från Baddaren till Vuxencrawl via teknikskolor och tävlingsverksamhet. S02-dagen med Swim of Hope sker under senhösten och runt månadsskiftet nov-dec genomför vi som vanligt Barracuda Race som är våran egna väldigt uppskattad tävling.
 
Ha en bra och rolig sommar.
 
Matti Bränholm, ordf S02