Teknikskola

Image

Teknikskolan, som är nybörjarverksamhet för tävlingssimning, riktar sig till barn 6-11 år. Kravet för att börja i teknikskola är att du ska kunna simma 200 meter. 

Teknikskolan består av två nivåer; crawlskola och medleyskola. I crawlskolan tränar vi en gång i veckan, ca 45-50 min i vattnet, vi tränar främst på simsätten crawl och ryggsim, men även lite bröstsim. I medleyskolan tränar vi två gånger i veckan, 2x1 timme i vattnet, och vi tränar på alla 4 simsätt. 

När man börjar i teknikskola börjar man alltid i en crawlskola, det är tränarna som avgör när en simmare är redo för att börja i medleyskola.

Vi tävlar inte i teknikskolan. Däremot är vi med på S02s ”Plakettjakter” som ordnas väldigt enkelt fyra gånger varje år. Ett pedagogiskt sätt att öva sig på att tävla. Man simmar bara mot sig själv och utsatta stipulationstider. Man erhåller en plakett när man klarat en stipulationstid. Alla barn som deltar får glass, godispåse eller likande efter prisutdelningen. Det är givetvis frivilligt att delta på plakettjakten.

Utrustning

Baddräkt och badbyxa rekommenderas (ej badshorts eller bikini). Egna simglasögon är ett måste. Det går inte att lära sig crawl utan att ha ansiktet i vattnet.

Det går att köpa S02 kläder, klicka på Klubbshop för info om utbud och priser.

Vid frågor vänligen mejla kansli@s02.nu.

Kansli

Kansliets öppettider
Under juli månad enligt överenskommelse.

Telefon
073-656 61 18

Mailen är alltid öppen! kansli@s02.nu

Swim of Hope 2020

tränare

VI BEHÖVER FLER TRÄNARE

Är du intresserad? Maila kansli@s02.nu