Träningsgrupper

Image

Träningsgrupper riktar sig till barn som är 12-18 år. Vi anpassar nivån i gruppen efter dess deltagare och har som mål att träna på alla 4 simsätt, dock främst på simsättet crawl. Träningsgrupperna riktar sig till de simmare som inte vill, eller känner sig redo för att tävla i simning. Men som ändå tycker simning är roligt och efter teknikskolan vill vidareutveckla sin simteknik. Våra platser i träningsgrupperna går främst till våra medlemmar i teknikskolan som nått 12 års ålder. Men man kan även komma som ny medlem till en träningsgrupp. Då bör man kunna simma bra, orka ca 1000 meters simning på 1 timmes träning, och det är en stor fördel om man kan crawla.

Vi eftersträvar att åldersindela träningsgrupperna efter 12-14 år, och 15 år och äldre. De flesta träningsgrupper 12-14 år tränar ett simpass i veckan á 45-60min. Vår äldsta träningsgrupp, Barracudagruppen, tränar två-tre simpass i veckan á 90 min.

Vi tävlar inte i träningsgrupperna. Däremot är vi med på S02s ”Plakettjakter” som ordnas väldigt enkelt fyra gånger varje år. Ett pedagogiskt sätt att öva sig på att tävla. Man simmar bara mot sig själv och utsatta stipulationstider.

Man erhåller en plakett när man klarat en stipulationstid. Alla som deltar får glass, godispåse eller liknande efter prisutdelningen. Det är givetvis frivilligt att delta på plakettjakten. Barracudagruppen erbjuds utöver plakettjakt att delta på en-två riktiga simtävlingar/termin. Även detta deltagande är frivilligt.

Utrustning

Baddräkt och badbyxa rekommenderas (ej badshorts eller bikini). Egna simglasögon är ett måste. Det går inte att simma crawl riktigt utan att ha ansiktet i vattnet. 

Kostnad

Medlemsavgiften i S02 är 300 kr/kalenderår
Avgiften i Träningsgruppen är 1450 kr/termin
Avgiften i Barracudagruppen är 2000 kr/termin

Entrén till badet ingår i träningsavgiften, samtliga entréavgifter är reducerade, så man får inte bada och leka innan eller efter simträningen, då måste man betala full avgift i badets kassa

Vid frågor vänligen mejla kansli@s02.nu.

Kansli

Kansliets öppettider
måndag-onsdag 12.00-14.00

Telefon
073-656 61 18 (bemannad på kansliets öppettider)

Mailen är alltid öppen! kansli@s02.nu

Swim of Hope 2020

tränare

VI BEHÖVER FLER TRÄNARE

Är du intresserad? Maila kansli@s02.nu