Vuxencrawl

Image

Vill du lära dig crawla? Simklubben S02 bedriver kurser i simsättet crawl för vuxna med alla sorters förkunskaper. I de första grupperna i vår nivåstege ligger allt fokus på simsättet crawl men i senare nivåer går vi även igenom bröstsim, ryggsim och fjärilsim. 

Vi arbetar efter kursplaneringar som alltid prioriterar god teknik och ger deltagarna verktygen och coachingen de behöver för att förbättra sin simning. Nedan kan ni läsa om de olika nivåerna i vår vuxencrawl-verksamhet.

Det går att betala sin avgift med friskvårdskuponger från www.friskvardskuponger.se

Utrustning
Baddräkt och badbyxa rekommenderas (ej badshorts eller bikini). Egna simglasögon är ett måste.

Medlemsavgift i S02
Medlemsavgift 300 kr/kalenderår
Familjemedlemskap (för boende på samma adress) 600 kr/kalenderår

Information
Vid enstaka fall, såsom tävlingar eller inställda tillfällen (av badhusen) av andra anledningar, kan ert simtillfälle flyttas till en annan simhall inom Göteborgs kommun. Vi sätter inte in extratillfällen utan ser ersättningsbassängen som ett ordinarie tillfälle.

Avbokning
Får ni förhinder eller inte kan deltaga på kursen måste platsen skriftligen avbokas via mail senast 24 timmar innan kursstart. Skulle detta inte ske eller avbokningen kommer försent kommer kursen att debiteras med fullt pris.

Våren 2023
Vårens kurser startar v. 3. 

STEG 1 - Nybörjare

Tanke
En kurs för alla vuxna som är simkunniga enligt den nordiska definitionen (200m utan att stanna) och önskar lära sig de tekniska grunderna i simsättet crawl.

Förkunskapskrav
Deltagaren ska klara av att simma 200 meter utan att stanna på djupt vatten, kunna doppa huvudet under vattnet och vara minst 18 år. Från 16 år kan man vara med i målsmans sällskap. Simglasögon är ett måste om man ska kunna lära sig crawla.

Kursmål
Deltagaren ska ha fått en genomgående förståelse av simsättet crawl och ska därefter kunna simma korta sträckor (50 m) crawl med god teknik.

Kurstillfällen
1 gång i veckan under 15 veckor. Pris: 2600 kr
* Entré-avgift tillkommer på Valhallabadet.

Lundbybadet
Vuxencrawl nybörjare 2Söndag 14:30-15:30
Valhallabadet
Vuxencrawl nybörjare 1Lördag 08:00-09:00

STEG 2 - Fortsättning

Tanke
Den här gruppen riktar sig till dem som redan har en grundläggande förståelse för simsättet crawl och nu önskar fördjupa sina kunskaper inom crawlsimning. Vi finslipar vårt crawl och går igenom vändningar för att få en så varierad och komplett förståelse utav crawlsimning som möjligt.

Förkunskapskrav
Deltagaren ska ha en grundläggande förståelse för simsättet crawl och kunna simma 50 meter utan för stora problem med andningen, 3-taktsandning.

Kursmål
Deltagaren ska efter avslutad kurs ha fått en god förståelse av tekniken i crawlsim. Därtill hör vändningar, en god teknik på minimum 200 meters crawlsimning.

Kurstillfällen
1 gång i veckan under 15 veckor. Pris: 2600 kr
* Entré-avgift tillkommer på Valhallabadet.

Lundbybadet
Vuxencrawl medelSöndag 15:30-16:30

STEG 3 - Avancerad

Tanke
Den här gruppen riktar sig till dem som redan har en god förståelse för simsättet crawl, kan simma minst 200 m med bra teknik. Här finslipar vi vår teknik inom vändningar och starter samt försöker få upp snabbheten i simningen.

Förkunskapskrav
200 meter utan att stanna med god teknik samt voltvändning.

Kursmål
Att utvecklas både teknikmässigt såväl som konditionsmässigt och få uppleva glädjen i att simma tillsammans som träningsmetod. Kunna simma 400 m med voltvändningar i god teknik i ett sträck.

Kurstillfällen
1 gång i veckan under 15 veckor. Pris: 2600 kr
* Entré-avgift tillkommer på Valhallabadet.

Inga kurser för tillfället.

Kansli

Öppettider
måndag kl 12-15
tisdag kl 17-19 (klubbshopen)
torsdag kl 12-15

Telefon
073-656 61 18 (mån, tors 12-15)

Epost
kansli@s02.nu

tränare

VI BEHÖVER FLER TRÄNARE

Är du intresserad? Maila ansokan@s02.nu

Bästa livförsäkringen!
Träna med oss

Varmt välkomna till en ny termin vecka 3.

Bokningen är öppen!

Maila kansli@s02.nu för mer information.

Swim of Hope 2022