Vuxencrawl

Image

Vill du lära dig crawla? Simklubben S02 bedriver kurser i simsättet crawl för vuxna med alla sorters förkunskaper. I de första grupperna i vår nivåstege ligger allt fokus på simsättet crawl men i senare nivåer går vi även igenom bröstsim, ryggsim och fjärilsim. 

Vi arbetar efter kursplaneringar som alltid prioriterar god teknik och ger deltagarna verktygen och coachingen de behöver för att förbättra sin simning. Nedan kan ni läsa om de olika nivåerna i vår vuxencrawl-verksamhet.

Det går att betala sin avgift med friskvårdskuponger från www.friskvardskuponger.se

Medlemsavgift
Medlemsavgiften i S02 är 300kr/kalenderår.

STEG 1 - Nybörjare

Tanke
En kurs för alla vuxna som är simkunniga enligt den nordiska definitionen (200m utan att stanna) och önskar lära sig de tekniska grunderna i simsättet crawl.

Förkunskapskrav
Deltagaren ska klara av att simma 200 meter utan att stanna och vara minst 18 år. Från 16 år går även bra i målsmans sällskap. Simglasögon är ett måste om man ska kunna lära sig crawla.

Kursmål
Deltagaren ska ha fått en genomgående förståelse av simsättet crawl och ska därefter kunna simma korta sträckor crawl med god teknik.

Kurstillfällen
1 gång i veckan under 16 veckor, start v.34. 

Måndag 06:30-08:00 Valhallabadet 25:an

STEG 2 - Medel

Tanke
Denna grupp riktar sig till dem som redan har en grundläggande förståelse för simsättet crawl och nu önskar fördjupa sina kunskaper inom simning. Här går vi igenom tekniken i ryggsim, bröstsim samt fjärilsim från grunden. Vi finslipar även vårt crawl och går igenom starter och vändningar för att få en så varierad och komplett förståelse utav simning som möjligt.

Förkunskapskrav
Deltagaren ska ha en grundläggande förståelse för simsättet crawl och kunna simma 25 meter av det utan för stora problem med andningen.

Kursmål
Deltagaren ska efter avslutad kurs ha fått en god förståelse av tekniken i samtliga simsätt liksom starter och vändningar.

Kurstillfällen
1 gång i veckan under 16 veckor, start v.34. 

Måndag 06:30-08:00 Valhallabadet 25:an
Tisdag 20:30-21:30 Valhallabadet 50:an
Onsdag 20:00-21:00 Lundbybadet

STEG 3 - Avancerad

Tanke
Denna grupp riktar sig till dem som redan har en god förståelse för simsättet crawl samt har grundläggande kunskaper även i bröstsim, ryggsim och fjärilsim. Här finslipar vi vår teknik i alla simsätt samt starter och vändningar.

Förkunskapskrav
200 meter utan att stanna
100 meter crawl, 100 meter bröstsim och 100 meter ryggsim med korrekt teknik
Starter och vändningar
25 meter fjärilskick

Kursmål
Att utvecklas både teknikmässigt såväl som konditionsmässigt och få uppleva glädjen i att simma tillsammans som träningsmetod.

Kurstillfällen
Inget planerat kurstillfälle hösten 2021.

Kansli

Kansliets öppettider
måndag kl 12-15
tisdag kl 17-19 (klubbshopen)
torsdag kl 14-16
fredag kl 12-15

Telefon
073-656 61 18 (bemannad på kansliets öppettider)

Mailen är alltid öppen! kansli@s02.nu

Swim of Hope 2020

tränare

VI BEHÖVER FLER TRÄNARE

Är du intresserad? Maila kansli@s02.nu

Bästa livförsäkringen!
Träna med oss!

Vi har simkurser i Valhalla, Lundby, Kärra, Angered och Frölunda.

Maila kansli@s02.nu för mer information.